Novinky

TAKOVÝ BYL POSLEDNÍ ROČNÍK FESTIVALU / DĚKUJEME

Malý, radostný, uvolněný, bezpečný, inspirativní, komunitní a náš! 
ZA CELÝ TÝM DĚKUJEME ZA KRÁSNÝCH DVACET LET S VÁMI!
20th world music festival NA JEDNOM BŘEHU
VIDEO: ADSound

TERNE ČHAVE NA DIVADELNÁKU!!

TERNE ČHAVE NA DIVADELŇÁKU!
Milí přátelé, malá změna ve čtvrtečním programu! Pro hlasovou indispozici nemůže koncertovat milá a očekávaná JANA VÉBROVÁ s kapelou. Její koncert zkusíme přesunout na podzim.
Vyřvat hlasivky si ale s gustem hodlá naše polabská legenda, co projela svět, hradecká folklorní gypsy banda TERNE ČHAVE!
Náhrada je to výtečná, jen si opět nesednete, páč tahle kapela Vás sedět nenechá. :D
VE ČTVRTEK OD 20 HODIN - PŘIJĎTE SI DECNOUT!

TERNE ČHAVE NA DIVADELNÁKU!!

Program NA DVORKU

Bára Hrzánová, Jana Vébrová, Lucie Bulisová, Jinotaj, Vyhoukaná sowa nebo Jazz Police nám zpříjemní letní večery spojené s ochutnávkou vín Vinotéky IN VINO. Těšíme se na Vás!

Program NA DVORKU

LETNÍ SCÉNA NA DVORKU

Letní scéna NA DVORKU / wine and music stage
Tato nová hudební scéna nabídne komorní nadžánrové koncerty s lehkým přesahem - hudebníků do divadla a divadelníků do muziky.
Propojení těchto dvou fenoménů, které spolu úzce umělecky souvisí a navzájem se inspirují, vzniklo na popud výzvy Off programu, jako doplňkový program Mezinárodního divadelního festivalu REGIONY. Jsme rádi součástí toho největšího hradeckého svátku umění.

Doplňkem této kultury budiž kvalitní víno, degustace s vinaři a další lokální produkty, které ducha povznáší, rozradostňují, budí zvědavost a mají současně edukativní charakter.
Zažijte s námi několik zavíněných večerů s kapelami mnoha žánrů, kvalitním zvukem, špičkovým vínem a milými lidmi.
Najdete nás za vinotékou IN VINO - viz mapka - každý den krom neděle.

PROGRAM A PROFILY UČÍNKUJÍCÍCH V NAŠÍ SEKCI NA DVORKU

LETNÍ SCÉNA NA DVORKU

NA JEDNOM BŘEHU AFTERMOVIE

Malý, radostný, uvolněný, bezpečný, inspirativní, komunitní a náš!
Takový byl poslední ročník hudebního festivalu na břehu řeky Orlice.
ZA CELÝ TÝM DĚKUJEME ZA KRÁSNÝCH DVACET LET S VÁMI!

Video: AD SOUND HK
Music: Hi-Fi

Výtvarná dílna pro děti

VÍLA ELIŠKA! Doprovodným programem pro děti bude letos kreativní workshop s Eliškou Kuthanovou. Děti si vyzkouší vytvořit obří desing na CD pro jednotlivé učínkující kapely na festivalu. Projeví svoje pocity, jak na ně jednotlivé kapely působí. 
Nebude chybět Malování na obličej se Silvou a Lídou. 

Výtvarná dílna pro děti

LINE UP

FESTIVALOVÁ BRÁNA SE OTEVÍRÁ V 15 HODIN. 

VSTUPENKY NA MÍSTĚ BUDOU, CENA 590,- KČ, hotově i kartou. 

Předškolní děti do 7 let zdarma, děti do 18 let za polovic, tj. 295,- Kč 

LINE UP

TISKOVÁ ZPRÁVA NA JEDNOM BŘEHU 2023

Festival Na jednom břehu 2023 oslaví dvacet let své existence v SOBOTU 27. KVĚTNA 2023 v Letním kině Širák, v místě, pro které byl před lety stvořen a kam patří. Žánrový hradecký festival, který nikdy neopakuje předchozí dramaturgii. Dvacátý ročník věnuje divákům i všem partnerům, kteří jej dvacet let navštěvovali a podporovali.  Výročí oslaví poctivou česko-slovenskou dramaturgií, kde krom nových mladých objevů potkáte i známé tváře.

Talentované Colorful People založila českobudějovická zpěvačka Lenka Novotná s trenčínským kytaristou Jurajem Holodou. Česko-slovenští sympaťáci s hudebním vzděláním a zahraniční zkušeností, kteří vám občas mohou znít jako jako Morcheeba, představí fúzi stylů world music, samby, bossanovy či jazzu. Kvalitního stylu R&B nemáme v Čechách dvakrát nic moc, o to větší radost budí třiatřicetiletý Štěpán Hebík alias 7krát3 svými promyšlenými texty, frázováním a beaty. Zvykli jsme si na jeho opakované nominace na Anděly, je nepřehlédnutelně hlasově obdarován a za zády mu šlapou výteční hráči s Janem Uvirou na klávesy. NA JEDNOM BŘEHU vystoupí s kompletní kapelou v prime time. Kapela Razam hraje worldmusic se silnými slovanskými kořeny, ve které se potkávají hudebníci z Čech, Běloruska a Ruska. Nejtalentovanější současná hradecká zpěvačka Iva Marešová tuto svou world music kapelu pojmenovala bělorusky Spolu. Jejich autorské písně jsou postaveny především na zvuku akordeonu fenomenálního běloruského akordeonisty Aliksandra Yasinského a na výrazném projevu zpěvačky Ivy Marešové. Jejich živé koncerty se diváků dotýkají svou syrovostí a autenticitou. Annet X je mladinká královna soulového R&B zpívaného česky. Ano, je to nejen možné, ale velice lahodné. Třiadvacetiletá zpěvačka, producentka, textařka, milovnice módy a hudebnice s ruskými kořeny Aneta Charitonova alias Annet X trefila díru na trhu a její popularita stoupá. Texty píše od osmi let a nejsou vůbec pitomé a pokud ano, tak záměrně. One girl show ovládne druhou festivalovou scénu s beaty a saxofonem Radima Výchopeně a jejich groovy jsou vážně neodolatelné. Stejná scéna představí také autentického slovenského rappera Martina MATYSE s kapelou. Trefnými a vyzrálými texty bojuje se svými démony skvělou lyrikou, přednesem i okouzlujícím soundem. I přes relativně kostrbaté začátky své hudební kariéry, přes rozpad své první kapely si nepřestal jít za svým cílem. V Hradci Králové vystoupí zcela poprvé.
Na přání fanoušků festivalu a na počest předčasně zesnulého Petra Hoška alias DJ Mucho zveme hudební projekt Maradona Jazz. Ten žánrově kombinuje djing s živými nástroji a vokálem, což považuje za budoucnost taneční hudby. V kapele dosud drží rytmus DJ Baltazar, MC El Hraboš a Jaroslav Stuchlý. Freetekjazzovou skupinu HI-FI založil v roce 2002 hudební skladatel koncertní, vážné, filmové a televizní hudby Petr Wajsar. Hravé texty a funkový základ s prvky elektroniky si za léta působení skupiny získaly srdce fanoušků na mnoha festivalech, desítkách pódií a hudebních klubů po celé republice. Po delší odmlce, během které se kapelník Petr Wajsar věnoval úspěšné vokální skupině Skety, se skupina rozhodla dát se znovu dohromady v lehce obměněné sestavě a s megatunou nové energie a zahájí festival už v 15.30 hodin!
Dvojice slovenských DJs MALALATA, působící na scéně už celých 15 let, je synonymem pro jedinečnou fúzi balkánských beatů, cikánské muziky, mexické cumbie a karibského reggae. Spojuje tyto rytmy do osobitých setů, které navíc doplňuje o nespoutanou a nakažlivě energickou performance. Svým tanečním setem Balkan bashavel festival NA JEDNOM BŘEHU V LETNÍM KINĚ po 20-ti letech existence zakončí.
 
Že je letošní festival rokem posledním v tomto místě a rozsahu je možná veřejným tajemstvím. Je čím dál náročnější zvedat kvalitu za méně prostředků, neprohrát s počasím, udržet v pozornosti hradeckou návštěvnost i festivalový tým jednou za rok. Značka NA JEDNOM BŘEHU ale zůstává, jen pozmění svou činnost na jednorázové koncerty v průběhu roku. Snad se vše podaří a festival najde i vhodný prostor pro svou kulturní aktivitu. Těšíme se na Vás v Letním kině, bude to tanec! (Martina Součková – ředitelka a dramaturgyně festivalu)

Vstupenky lze zakoupit na našem webu v sekci VSTUPENKY
Také v Turistickém informačním centru na Eliščině nábřeží, ve Vinotéce IN VINO.
Předškolní děti mají vstup zdarma, děti od 7 do 18 let za polovic a pouze na místě. 
Ceny vstupenek od 1. 5. v předprodeji 490,- Kč. Cena na místě: 590,- Kč
 

DÁRKOVÉ VSTUPENKY - LIMITOVANÁ EDICE

NOVĚ v prodeji krásné velké vstupenky na výroční festival.
~ vhodné jako dárek
~ jako podpora festivalu
~ jako sběratelský kousek
~ jako investice do zážitku
~ který oslavuje život sám

K dostání ve Vinotece IN VINO v Hradci Králové, ulice V Kopečku, pouze hotově, od 25.dubna cena 490,- Kč. Limitovaná edice.
 

DÁRKOVÉ VSTUPENKY - LIMITOVANÁ EDICE

IVA MAREŠOVÁ A RAZAM / CZ

"Nejtalentovanější současná hradecká zpěvačka svou world music kapelu pojmenovala bělorusky Spolu."
KAPELA RAZAM hraje worldmusic se silnými slovanskými kořeny, ve které se potkávají hudebníci z Čech, Běloruska a Ruska.
Původně působili jako trio Marešová Yasinski Vašíček a v této sestavě vydali v roce 2016 úspěšné album „Kéž bouře by přišla“. Později začali spolupracovat s ruským violistou Iliou Chernoklinovem a bubeníkem Radkem Doležalem. RAZAM bělorusky znamená společně, dohromady. Jejich autorské písně jsou postaveny především na zvuku akordeonu fenomenálního běloruského akordeonisty Aliaksandra Yasinského a na výrazném projevu zpěvačky Ivy Marešové. V roce 2022 vydali autorské CD „Harpyje u pramene. Texty jejich písní jsou převážně české, ale vzhledem ke svým kořenům zpívají též v běloruštině, ukrajinštině, ruštině, srbštině, nebo makedonštině. V prosinci 2022 vydali album Slovanské Vánoce. Kromě toho, že se všichni z kapely věnují své vlastní i společné tvorbě, spolupracují též s dalšími známými hudebními osobnostmi napříč všemi žánry a kulturami. Jejich živé koncerty patří k velkým hudebním zážitkům, které se diváků dotýkají svou syrovostí, autenticitou.
"Návrat domů" si Iva za svůj přínos české hudební scéně zaslouží ve velkém. Jsme u toho aspoň trochu.

 

VÝLEP v HRADCI!

Vesmír výlepů. Kdo nevisí v dubnu, jako by v květnu nebyl .. 
Otázka: Čučíte na plakáty nebo je to přežitek?

VÝLEP v HRADCI!

20 LET FESTIVALU / SOBOTA 27. KVĚTNA 2023

Přátelé a kamarádi! Je to neuvěřitelný, ale letos slavíme DVACET LET festivalu, kterého jste jako diváci pevnou oporou. Právě zveřejňujeme kompletní line-up pro genius loci festivalového dne. Festival bude v SOBOTU 27. KVĚTNA 2023 v Letním kině Širák, v místě pro které byl před lety stvořen a kam patří. Snad Vás bavil koncept nikdy neopakovat předchozí kapely, být trochu napřed a vytáhnout zajímavé projekty dřív, než je objeví mainstream. Ráda bych tento ročník věnovala Vám divákům i všem partnerům, kteří k festivalu neodmyslitelně patříte a za to vám děkuji. LETOS zvu na poctivou česko-slovenskou dramaturgii, kde krom nových mladých objevů potkáte i známé tváře.

Že je letošní festival rokem POSLEDNÍM v tomto rozsahu je možná veřejným tajemstvím. Je čím dál náročnější udržet kvalitu za málo peněz, neprohrát s počasím, udržet v pozornosti hradeckou návštěvnost i festivalový tým jednou za rok. Ráda bych do příštích let značku NA JEDNOM BŘEHU zachovala, ale pozměnila na jednorázové koncerty v průběhu roku. Snad se mi vše podaří a najdu vhodný prostor.

Dnes končí nejvýhodnější předprodej vstupenek na celý festival. Přátelská cena 390,- Kč k mání dnes do 23 hodin.
Děkuju za Vaši pozornost a těším se na konci května v Letním kině naviděnou!
Zdraví - lady director

Předprodej hír!

20 LET FESTIVALU / SOBOTA 27. KVĚTNA 2023

7KRÁT3 LIVE BAND

"Třicetiletý Jiří Korn se potká s Monkey Business a říká: Dáme to vaše funky, nebo mě pustíte do R&B?" :)
Kvalitního stylu R&B nemáme v Čechách dvakrát nic moc, o to větší radost budí třiatřicetiletý Štěpán Hebík aka 7krát3 svými promyšlenými texty, frázováním a beaty. Zvykli jsme si na jeho opakované nominace na Anděly, je nepřehlédnutelně hlasově obdarován a za zády mu šlapou výteční hráči s Jan Uvira na klávesy. NA JEDNOM BŘEHU s kompletní kapelou v prime time! :)

MARADONA JAZZ - NA POČEST PETRA HOŠKA!

Projekt, který v nedávné době opustil předčasně zesnulý Petr Hošek alias DJ Mucho, zahraje na festivalu na přání diváků i počest Petra Hoška. V kapele dosud drží rytmus  DJ Baltazar, MC El Hraboš a Jaroslav "Seňor" Stuchlý. 
Maradona Jazz kombinují djing s živými nástroji a vokálem, což považují za budoucnost taneční hudby.

ANNET X

Mladinká královna soulového R&B zpívaného česky.
Ano, je to nejen možné, ale velice lahodné. Třiadvacetiletá zpěvačka, producentka, textařka, milovnice módy a hudebnice s ruskými kořeny Aneta Charitonova aka Annet X trefila díru na trhu a její popularita jede. Texty píše od osmi let a nejsou vůbec pitomé a pokud ano, tak záměrně. One girl show s beaty a saxofonem Radima Výchopeně je sebevědomě samozřejmé a jejich groovy jsou vážně neodolatelné.

MARTIN MATYS & LIVE BAND (SK)

AUTENTICKÝ SLOVENSKÝ RAPPER S OKOUZLUJÍCÍM SOUNDEM
"Trefnými a vyzrálými texty bojuje se svými démony skvělou lyrikou, přednesem i okouzlujícím soundem." I přes relativně kostrbaté začátky své hudební kariéry, přes rozpad své první kapely si nepřestal jít za svým cílem. Svou poslední desku pojmenoval svým jménem.„Už na začátku jsem věděl, že chci, aby deska zněla úplně jinak než cokoli, co tady zatím vyšlo. Vykašlal jsem se na všechny trendy a udělal ji tak, jak jsem já sám chtěl a jak ty věci cítím. Kopií a klonů máme na scéně spoustu, nechci být dalším z nich. Tahle deska to jsem já.“

COLORFUL PEOPLE NA JEDNOM BŘEHU 2023

PRVNÍ ZVEŘEJNĚNÁ KAPELA FESTIVALOVÉHO LINE-UPU!
"Česko-slovenští sympaťáci s hudebním vzděláním, talentem a zahraniční zkušeností, kteří vám občas mohou znít jako jako Morcheeba"
Trio Colorful People založila českobudějovická zpěvačka Lenka Novotná s trenčínským kytaristou Jurajem Holodou. Kapela představuje fúzi stylů world music, samby, bossa novy, jazzu a folkloru. 

 

SPOUŠTÍME BŘEZNOVÝ PŘEDPRODEJ A SOUTĚŹ!

Festival Na jednom břehu 2023 slaví dvacet let své existence a to v místě, pro které byl před lety stvořen a kam patří. V Letním kině Širák v Hradci Králové rozpoutá svou hudební a společenskou slavnost v sobotu 27. května 2023 od 16 do 24 hodin. 
Rádi bychom tento ročník věnovali všem divákům a partnerům, kteří jej podporovali celých dvacet let. Zveme na poctivý a pestrý ČESKO-SLOVENSKÝ MEJDAN ROKU, kde krom nových mladých objevů potkáte i známé tváře! Proto nabízíme první várku vstupenek za nejnižší cenu pro ty, kteří věří v naši vytříbenou a žánrově pestrou dramaturgii. 
Cena 390,- Kč platí jen do konce března, zakoupíte ZDE! Jen zde nabízíme první várku vstupenek za nejnižší cenu pro ty, kteří věří v náš vytříbený vkus a žánrově pestrý line up. Na sociálních sítích postupně spustíme nápovědu hrou o volné vstupenky, sledujte náš FB a IG!
Od dubna bude známa kompletní dramaturgie a cena se bude zvedat do konce května. Předškolní děti mají vstup zdarma, děti od 7 do 18 let za polovic a pouze na místě. 
Bude to tanec, těšíme se na Vás!


 

SPOUŠTÍME BŘEZNOVÝ PŘEDPRODEJ A SOUTĚŹ!

POUR FELICITER 2022

Číslo DVA nám z hlediska numerologie ovlivní v příštím roce naše životy. Je to číslo symbolizující intuici, rovnováhu, soucit, cit, diplomacii, spolupráci, schopnost vcítit se do druhých, ženský princip a pasivitu. Ať je to jak chce, nenechme se ovládnout jen "tupou" ohleduplností, společenskostí, sociálním cítěním, snahou o soulad a harmonii. Pojďme se potkat na dvacátém ročníku festivalu živelně! Ne jen ve dvou, ve dvě a nikoliv jen na kapelu DVA, ale na celou sedmičku učínkujících a to bez ohledu na na všechna pravidla, doporučení a pokyny! Těšte se na sobecký výročník v živelné formě, jako zamlada. 

Krásný advent v nádechu a svobodě přeje s láskou Váš osobní festival!

XX. festival Na jednom břehu / 28. května 2022 / LETNÍ KINO ŠIRÁK HRADEC KRÁLOVÉ
 

POUR FELICITER 2022

ROBERT KŘESŤAN A DRUHÁ TRÁVA V HRADCI

Výstižná glosa Petra Marečka k pátečnímu koncertu v MF DNES. 
"Robertu Křesťanovi věříte každou slabiku."
Děkujeme!!
Byl to výjimečný koncert.Prvním sněhem, lockdownem i tím Robertovým chraplákem. Díky všem, kteří jste si koncert užili a nebylo vás málo!! Díky všem, co pomáhali s realizací! Artičoku za domácí cattering, Centrálu za zázemí a provozní pohodu, zvukařům komplet za skvělý zvuk a partnerům festivalu za stabilní podporu.




 

ROBERT KŘESŤAN A DRUHÁ TRÁVA V HRADCI

ROBERT KŘESŤAN A DRUHÁ TRÁVA - KONCERT V HRADCI KRÁLOVÉ

ROBERT KŘESŤAN & DRUHÁ TRÁVA SLAVÍ 30 LET
Pojďme se napít, sejít, pozbudit se pro dny příští a pozvednout ducha! Poezie, hudba a umění nablízko je vždy dar pro naši duši. A my o Vaši duši rádi pečujeme. Pořádáme poslední koncert v tomto roce a vy můžete být u toho.
Kdy: pátek 26. 11. 2021 od 19 hodin
Kde: Bio Central Hradec Králové

Předprodej na místenky: www.biocentral.cz 
Více info ....

 

ROBERT KŘESŤAN A DRUHÁ TRÁVA  - KONCERT V HRADCI KRÁLOVÉ

NA JEDNOM BŘEHU 2021 - AFTERMOVIE

Že covid na kusy roztrhá nezaměnitelnou originalitu, dramaturgickou odvahu a různorodost hradeckého festivalu Na jednom břehu? Úplně zbytečné obavy. Zatímco například z olymiády hrozba udělala poněkud bezemoční a plochou televizní zábavu, v letním kině Širák dostali diváci přesně to, na co byli zvyklí z let, kdy respirátory nosili jen lakýrníci. Ano, i tady se testovalo, ale tuto nepříjemnou nutnost bohatě vynahradil program, tedy hned dvě scény, Art & food festival, workshopy nebo ohňová show.
Na jednom břehu už hráli například J.A.R., Tata Bojs nebo Iva bittová, tentokrát tu zářila Aneta Langerová. A to doslova, protože dovezla album Dvě slunce aneb Jak krásné je být milován. Zatímco živelný "Cigano stylo" a směs jazzu, funky i folkloru bratislavské skupiny La3no Cubano zdvihlo z dřevěných lavic desítky lidí a švédské tři sestry Baskery prokázaly mimořádný instrumentální a pěvecký talent, Aneta Langerová si Širák získala celý, celý jeden břeh. Festival to zvádl bravurně, byl silný a přinesl velký příslib a naději na další dvacátý ročník. ( Petr Záleský - MF Dnes, 23. 8. 2021 )

BUBENICKÝ WORKSHOP RYTMIKA!

Hned v úvodu festivalu ve 14 hodin pořádáme společné bubnování pro děti a dospělé pod vedením zkušeného muzikanta a kapelníka Tono Gútha z kapely La3no Cubano. A jak říkají oni sami "Netreba k tomu žiadne hudobné skúsenosti alebo špeciálny talent. Rytmus máme všetci v sebe, stačí ho objavovať." Workshop Rytmika přiveze na padesát bubnů, perkusí a rytmických nástrojů.
Zabubnovat si můžete i vy na 2.stage od 14 hodin.
Dlouhodobá absence dětí v kolektivu kvůli koronavirovým opatřením může mít negativní vliv na jejich schopnost komunikovat a navazovat kontakty. Upozorňují na to psychologové i logopedi.
Zveme proto na festival i Vaše děti, do 14-let mají vstup zdarma!

INFORMACE KE VSTUPU

VSTUPNÉ / Festival NA JEDNOM BŘEHU má letos opět DVĚ SCÉNY. Hlavní koncerty se odehrávají v Letním kině Širák se vstupným 590,-, druhá scéna je umístěná na Orlickém nábřeží a je součástí Art & Food festivalu. Je tedy bez vstupného. Pro přehlednost zde V OBRÁZKU. Celá dramaturgie na našem webu. Chtěli jsme tímto rozšířit svobodný prostor pro diváky a zvýšit atraktivitu workshopy a koncerty pro příchozí. Děkujeme za Vaši podporu v předprodeji, moc nám pomáhá!

VOUCHERY 2020 / Ke vstupu na festival opravňují také vouchery zakoupené na neuskutečněný festival v roce 2020. Všichni, kdo jej zakoupili a nestihli využít na podzimní koncert Dana Bárty v Letním kině, jej mohou použít pro tento rok. Neporušený voucher bude uznán platným. 

OPATŘENÍ U VSTUPU / Pro Vaše bezpečí a hlavně pohodlí zřizujeme na místě možnost Antigenního testu také zdarma!! Nemusíte se bát žádné "buzerace" nebo nepříměřených front, kontrola u vchodu má oprávnění ZEPTAT SE, zda dodržujete nařízení vlády a máte s sebou potvrzení v jakékoliv podobě - elektronické či písemné. 

COVID / Stejně jako všichni organizátoři musíme dbát aktuálních podmínek dle nařízení vlády. Pravost Vašich potvrzení prokazujete pouze případné namátkové kontrole s certifikátem Krajské hygienické stanice, nikoliv organizátoru akce.

https://covid.gov.cz/situace/kultura/festivaly
 

INFORMACE KE VSTUPU

DVĚ VSTUPENKY + FESTIVALOVÉ VÍNO JAKO BONUS

NOVINKA!  FESTIVALOVÉ VÍNO JE NA SVĚTĚ!

Ve spolupráci s Vinotékou IN VINO a vinařstvím Celaria Popice představujeme Vám letošní festivalové víno - limitovanou edici pro skalní fanoušky festivalu Na jednom břehu. Vinotéka IN VINO Vám nabízí:
- 2 vstupenky + festivalové víno jako BONUS!
- pouze v týdnu od pondělí 9.8. do pondělí 16.8.2021
- FRNKLA je Frankovka Klaret z vinařství Celaria Popice, skvělé polosuché víno s nižším alkoholem a štavnatou chutí!
- Osobní prodej ve vinotéce IN VINO, V Kopečku 163, Hradec Králové.

Využijte výhodu místního diváka!

DVĚ VSTUPENKY + FESTIVALOVÉ VÍNO JAKO BONUS

PŘEDPRODEJ A ČASOVÝ HARMONOGRAM

FESTIVALOVÝ PROGRAM:
12 hodin    David Fiedler across-folk-rock / 2. stage

14 hodin    RYTMIKA.SK drums-workshop / 2. stage
16 hodin    GOJI HK acoustic-folk / 2. stage
17 HODIN  LA3NO CUBANO / SK ethno-electro-worldmusic / HLAVNÍ STAGE
18 hodin    COCOMAN & BOLDRIK reggae-pop / 2. stage
19 HODIN  BASKERY / SWE killbilly-banjo-punk / HLAVNÍ STAGE
20 hodin -  WILLIAM VALERIÁN one-man-show / 2. stage
21 HODIN  ANETA LANGEROVÁ s kapelou a smyčcovým triem - koncert Dvě slunce / HLAVNÍ STAGE
23 HODIN  Fireshow ALTERNA - slavnostní ukončení festivalu


Předprodej vstupenek elektronicky na hkpoint.cz nebo osobně ve Vinotéce IN VINO, V Kopečku 163, Hradec Králové. 

PŘEDPRODEJ A ČASOVÝ HARMONOGRAM

DOBREJ DEN - PLAKÁT VEN!

Devatenáctý ročník festivalu Na jednom břehu bude! Vzhledem k situaci v zemi a v Evropě nevykvete v květnu, ale v sobotu 21. srpna 2021 opět v Letním kině Širák. Festival Na jednom břehu, jehož pověst přesahuje hranice kraje i republiky, nabídne celodenní hudební, výtvarnou, gurmánskou a společenskou slavnost na dvou scénách, včetně workshopů pro děti Kultovní festival je vyhlášený vytříbenou a žánrově pestrou dramaturgií. „Dovážíme do Hradce převážně world music, ale nebráníme se přesahům do popové hudby, s důsledným akcentem na kvalitu a zážitek, který od nás publikum očekává. Nejsme a nebudeme festivalem masovým, ale originálním, svobodným, rodinným a hlavně kulturním. Protože být skutečně kulturní, je věc zcela osobní.“ říká s úsměvem Martina Součková, ředitelka a dramaturgyně festivalu. K festivalu se tradičně připojuje Art & food festival před Letním kinem Širák, jenž tvoří dokonalou atmosféru „chilloutové“ hudební scény a programu pro děti.
Výtvarný návrh Hulya Ozdemir - Turecko
Grafika - Jarmila Vavřínková
Za sdílení děkujeme! Plakát je ke stažení zde v odkazu!
Předprodej vstupenek na hkpoint.cz 

DOBREJ DEN - PLAKÁT VEN!

ANETA LANGEROVÁ / Letní kino Širák / 21. srpna 2021

Máme obrovskou radost, že se po roce jednání podaří uskutečnit koncert Anety Langerové v Hradci Králové s novým turné Dvě slunce aneb Jak krásné je být milován. Na festivalu se představí s kompletní kapelou a smyčcovým triem, konečně naživo „Pod širou oblohou“. Album Dvě slunce vyšlo na podzim roku 2020 a Aneta byla za tuto novou hudební polohu oceněna nominací na cenu Anděl. Téměř dvouhodinový koncert Anety Langerové je směřován na závěr festivalu.
„Věřím, že vám nové písně budou dobrými společníky. Každý z příběhů má svou vlastní atmosféru. Ta vás třeba zavede blíž k tišině vlastní duše. Tak jako mne. Těším se, že se všichni opět setkáme na živých koncertech našeho turné, kde si je společně zazpíváme a už se nemohu dočkat až budeme zase na cestách, má to své kouzlo, které si v této situaci uvědomuji ještě mnohem víc. Moc mi chybí ta interakce s publikem, atmosféra živého hraní je nenahraditelná. Musíme být všichni silní a zvládnout, co se dá. Hlavně neklesat na mysli a udržet si naději“, vzkazuje Aneta.
Partneři turné Dvě slunce Anety Langerové: Domanský.cz, Český rozhlas Radiožurnál, SHERWOOD Digital
Předprodej vstupenek na www.hkpoint.cz

ANETA LANGEROVÁ / Letní kino Širák / 21. srpna 2021

SILENCE OF SOUND - VÝSTAVA A KONCERT

SILENCE OF SOUND
Galerie Artičok / pátek 18. června 2021
Vstupné jemnocitné - NA MÍSTĚ

Výstava koncertních fotografií české fotografky Barky Fabiánové a koncert kapely MADERA

Barka Fabiánová je holka s Nuslí se Slezskem v srdci. Miluje výtvarné umění, dělá knihovničinu a ráda fotí. V oboru fotografie je ryzí samouk, přesto se propracovala mezi špičku české hudební fotografie. Její snímky můžete pravidelně vídat na stránkách magazínů Full Moon Zine, Jazzport a v řadě dalších domácích i zahraničních médií.
Výstavu v královéhradecké Kavárně a galerii Artičok organizuje festival Na jednom břehu, který letos slaví osmnáct let své existence. Dvě desítky černobílých portrétů osobností z oblasti jazzu a world music představí na páteční vernisáži přední hudební publicista Jiří Moravčík.
Součástí vernisáže je i plnohodnotný koncert Ivána Gutierreze a jeho kapely MADERA.
Iván Gutierrez, kolumbijský zpěvák, kytarista a skladatel, je známý ze spolupráce se Zuzanou Navarovou.

SILENCE OF SOUND - VÝSTAVA A KONCERT

19. ROČNÍK FESTIVALU STÁLE ŽIJE!

Milí přátelé! Zatím nemáme žádné parametry, jak festival bude fungovat, ale přeci jen jsou malé signály, že přesunutím termínu na později bychom se ještě letos mohli potkat. Natěšeně doutnáme a vystřelené datum budiž světlicí na konci tunelu! Svoláváme naši společnou vůli, lásku a energii na sobotu 21. srpna 2021
O všech dalších detailech akce vás budeme postupně informovat.
Všechny VOUCHERY nevyužité v roce 2020 zůstávají v platnosti na 19. ročník festivalu. Děkujeme také všem sponzorům a reklamním partnerům za stálou přízeň. Za celý festiivalový tým Vám přejeme hlavně zdraví! Posilujme přátelství, solidaritu, zdravý rozum, péči o přírodu a hudbu v nás. Brzy na viděnou!
Martina Součková / ředitelka festivalu

19. ROČNÍK FESTIVALU STÁLE ŽIJE!

KORBEN DALLAS v Hradci Králové

S velkou lítostí musíme oznámit, že i koncert slovenské kapely KORBEN DALLAS v Hradci Králové je kvůli přetrvávající celostátní pandemii COVID-19 a návaznými vládními nařízeními zrušen. Bohužel zatím nemůžeme uvést žádný náhradní termín a všechny zakoupené vstupenky budou divákům vráceny. Uvědomujeme si zklamání jak fanoušků, tak i všech, kdo se na přípravách akce podíleli. Pořadatel akce - festival Na jednom břehu. 

KORBEN DALLAS v Hradci Králové

DYK & EN.DRU & JEN HOVORKA

Live groovy musical looping improvisation!
Tři osobnosti na jevišti hradecké Filharmonie
.

S velkou lítostí musíme oznámit, že koncert VOJTA DYK & EN.DRU & JEN HOVORKA v Hradci Králové je kvůli přetrvávající celostátní pandemií COVID-19 a návaznými vládními nařízeními zrušen. Bohužel zatím nemůžeme uvést žádný náhradní termín a všechny zakoupené vstupenky budou divákům vráceny. Uvědomujeme si zklamání jak fanoušků, tak i všech, kdo se na přípravách akce podíleli. Pořadatel akce - festival Na jednom břehu. 

DYK & EN.DRU & JEN HOVORKA

VERNISÁŽ A KONCERT - původní termín

S velkou lítostí musíme oznámit, že vernisáž fotografií Barky Fabiánové spolu s koncertem kapely Madera v hradecké Galerii Artičok je kvůli přetrvávající nejistotě spojené s pandemií COVID-19 a návaznými vládními nařízeními odložena z března 2020, potažmo října 2020, na únor 2021.
Uvědomujeme si zklamání jak fanoušků, tak i všech, kdo se na přípravách akce podíleli.
ALL YOU NEED IS LOVE. Howk. 

VERNISÁŽ A KONCERT - původní termín

DAN BÁRTA & ILLUSTRATOSPHERE - ZMĚNA MÍSTA KONÁNÍ!

STŘEDA 9. ZÁŘÍ 2020 od 20 h -  LETNÍ KINO ŠIRÁK HRADEC KRÁLOVÉ
Přeložený koncert z důvodu hrozící pandemie a vládního nařízení v ČR

Milí přátelé! K datu 28. 8. 2020 je již jasné, že všechny klubové zářijové akce zůstávají s povinností nošení roušek při kapacitě nad 100 diváků. Z toho důvodu a také z důvodu velkého zájmu o koncert DANA BÁRTY v Hradci Králové rozhodli jsme se na poslední chvíli přeložit vyprodaný koncert z BIO CENTRAL na vzduch do LETNÍHO KINA ŠIRÁK s možností doprodeje vstupenek pro Vás, na které se nedostalo. Vracíme se tak na festivalové místo činu, navyšujeme kapacitu vstupenek a moc se těšíme na krásný zvuk a přírodní prostor.
Věříme, že i Vás tato změna potěší a pohladí Vaši svobodnou duši. 

Cena vstupenky 490,- Kč. www.hkpoint.cz 
Odkaz v sekci VSTUPENKY

DAN BÁRTA & ILLUSTRATOSPHERE - ZMĚNA MÍSTA KONÁNÍ!

PODZIMNÍ KONCERTY 2020

Podzimní koncerty se blíží, aktuální informace najdete též na FB AKCÍCH ZDE:
Dan Bárta: https://www.facebook.com/events/632286480607688/
Barka Fabiánová: https://www.facebook.com/events/538489586761897/
Dyk En.dru Jen: https://www.facebook.com/events/3038853666235254/
Korben Dallas: https://www.facebook.com/events/269906100946392/

PODZIMNÍ KONCERTY 2020

PODĚKOVÁNÍ

Zpráva pro všechny milé podporovatele a majitele dárkové vstupenky NA JEDNOM BŘEHU 2020! Děkujeme za Vaši důvěru, podpořit festivalovou dramaturgii v první fázi vzniku. Všechny letošní VOUCHERY zůstávají v platnosti do příštího 19. ročníku festivalu, a to vzhledem k nákladům, které jsme měli již s přípravami. Koncert před branami je naším vstřícným gestem navíc, oslavou zdraví a svobody. Následovat budou podzimní "velké koncerty v komorním prostředí", o kterých vás budeme brzy informovat.

DATUM 19. ročníku / sobota 29. KVĚTNA 2021 / Letní kino Širák Hradec Králové
Vaše jména uvádíme, jak jsme slíbili. Mějte se krásně a těšíme se tuto sobotu na viděnou!

PODĚKOVÁNÍ

KONCERT PŘED BRANAMI

Pozvánka na KONCERT PŘED BRANAMI / festival NA JEDNOM BŘEHU / 30. KVĚTNA 2020 od 16 hodin
Na počest Festivalu Na jednom břehu, který se z důvodu všech současných omezení a také probíhající rekonstrukce LETNÍHO KINA v plánovaném termínu 30. 5. 2020 pod širým nebem neuskuteční, dovolujeme si ve stejném termínu uspořádat hudební setkání s názvem KONCERT PŘED BRANAMI.  Akce je oslavou zdraví a svobody, podporou umělců, setkáním spřízněných diváků, organizátorů i běžných návštěvníků parku před Letním kinem Širák a to čtyři dny po vládním uvolňování akcí do 300 osob. 
KONCERT PŘED BRANAMI nabídne mladou talentovanou písničkářku Annu Beckerovou z Hradce Králové, temperamentní kapelu Sarraf s bosenským zpěvákem Predragem Duronjičem, latinsko-americké trio The Brownies s výtečnou soulovou zpěvačkou Annamaria d´Almeida a nespoutaný balkánský ansámbl Mijaktic Orkestar. 
Všechny buskingové kapely hrají před Letním kinem za dobrovolný příspěvek. Na hudebním pikniku nebude chybět dobré jídlo, výtečná káva, skvělé víno a snad i příznivé počasí! 
Festival pluje a nabízí hudební piknik s živou muzikou, bez online přenosů a dokonce snad bez roušek! Příspěvek pro kapely je dobrovolný. ?? Těšíme se na Vás! Současně prosíme všechny návštěvníky, aby i nadále dbali hygienických opatření nařízených vládou a užili si tuto náhradní festivalovou akci se vším nadšením i respektem vůči okolí.

Děkujeme za podporu našim reklamním a komunitním partnerům. Všechny letošní festivalové koncerty jsou pořádány za finanční podpory Ministerstva kultury České republiky, Státního fondu kultury a Královéhradeckého kraje. Mediálním partnerem je Český rozhlas Hradec Králové. 
 
Za celý festivalový tým se na milé setkání těší
Martina Součková
ředitelka festivalu 
 

KONCERT PŘED BRANAMI

INVITATION NA JEDNOM BŘEHU 2020

FESTIVAL NA JEDNOM BŘEHU / 18th world music festival
Letní kino Širák Hradec Králové / 30. 5. 2020 
Line up before "Corona time": Lenka Dusilová & VJ Aeldryn CZ, Aneta Langerová & Korben Dallas CZ/SK, Lilly Among Clouds DE, Baskery SWE, Liron Meyuhas IZ ...
Video by www.lisacivhradci.cz
Graphic design by Hülya Özdemir a Jarmila Vavřínková
Music by Baskery SWE
Production Festival team

JARNÍ FESTIVAL NA JEDNOM BŘEHU - NA PODZIM V KLUBECH!

Milí přátelé, kolegové, kamarádi a podporovatelé festivalu Na jednom břehu!

Do poslední chvíle jsme čekali a věřili, že festival spustí svoje kotvy v Letním kině ještě letos. Přesně měsíc před datem konání festivalu je ale jisté, že nikoliv. Bez world music, bez zahraniční inspirace, která dělá festival jedinečným a také vzhledem opatřením vlády v důsledku koronaviru v celé Evropě, není možné připravenou akci spustit ani přesunout na pozdější termín. Na dlouho plánované dramaturgii jsou závislé další složky, dobrovolníci a dodavatelé služeb. Nezbývá než se smířit s myšlenkou, že mezinárodní festival world music v Letním kině zažijeme později, v radostnější chvíli, bez všech rizik a uvedených omezení.
Přesto bychom rádi letos uskutečnili sérii PODZIMNÍCH KONCERTŮ od září do prosince. Termíny koncertu Dana Bárty i Výstavy fotografií jsou již ukotveny. Další atraktivní program v těchto dnech ladíme a zveřejníme až kompletní. Děkujeme za Vaši podporu v přípravách i za Vaše milé pozdravy. Všechny dosud vystavené Dárkové vstupenky zůstávají v platnosti do příštího roku. Většina smluvených českých i zahraničních kapel přislíbila účast v roce 2021. Festivalovou dramaturgii ještě vylepšíme a posílíme další scénou.
NOVÉ DATUM V LETNÍM KINĚ: SOBOTA 29. KVĚTNA 2021 
Věříme, že hrozba koronaviru brzy ustoupí. Za celý festiivalový tým Vám přejeme hlavně zdraví!
Posilujme přátelství, solidaritu, zdravý rozum, péči o přírodu a hudbu v nás.
Brzy na viděnou, přátelé! 

Martina Součková / ředitelka festivalu
 

JARNÍ FESTIVAL NA JEDNOM BŘEHU - NA PODZIM V KLUBECH!

OPATŘENÍ VLÁDY - ART AND FOOD FESTIVAL - NOVÝ TERMÍN

Naši milí návštěvníci a kolegové,
podle včerejších zpráv nebude plánovaný termín 30. 5. 2020 možné uskutečnit a hromadné akce se budou rozvolňovat jako poslední.
Vaše zdraví je pro nás nejdůležitější, a proto přicházíme s novým termínem.
ART AND FOOD FESTIVAL - NOVÝ TERMÍN 22. SRPNA 2020
Věříme, že se v srpnu společně potkáme ve zdraví a dobré náladě na našem festivalu.
Opatrujte se a zachovejte pozitivní mysl! ??
Pořádá Agentura Butterfly ve spolupráci s festivalem Na jednom břehu

OPATŘENÍ VLÁDY - ART AND FOOD FESTIVAL - NOVÝ TERMÍN

OPATŘENÍ VLÁDY - VÝSTAVA V ARTIČOKU - NOVÝ TERMÍN

Výstava koncertních fotografií české fotografky Barky Fabiánové.
Srdečně zveme na vernisáž na víno, koncert, na chlebíček a na kus řeči s příjemnými lidmi.
NOVÉ DATUM: PÁTEK 16. ŘÍJNA 2020 od 18 hodin 

Barka Fabiánová je v oboru fotografie ryzí samouk, nestudovala ji v žádné škole a neabsolvovala ani žádný fotografický kurs. Přesto se propracovala mezi špičku české hudební fotografie. Její snímky můžete pravidelně vídat na stránkách magazínů Full Moon Zine, Jazzport a v řadě dalších domácích i zahraničních médií. „Dávám přednost menším klubům a festivalům, protože právě tam má člověk šanci být hudbě opravdu blízko,“ říká Barka Fabiánová. „Nejde mi o fotografování velkých hvězd, ale spíše o emoce, které v nás hudba vyvolává, ať už na straně hudebníků nebo publika. Snažím se o zachycení atmosféry i hudebního poselství a jsem ráda, když se mi to do jisté míry podaří.“
Výstavu v královéhradecké Kavárně a galerii Artičok organizuje festival Na jednom břehu. Dvě desítky černobílých portrétů osobností z oblasti jazzu a world music představí na páteční vernisáži přední hudební publicista Jiří Moravčík. Večerem provede balkánská kapela Sarraf s uhrančivým zpěvákem Predragem Dorinjičem z Bosny.
Srdečně zveme!

OPATŘENÍ VLÁDY - VÝSTAVA V ARTIČOKU -  NOVÝ TERMÍN

OPATŘENÍ VLÁDY - KONCERT DANA BÁRTY - NOVÝ TERMÍN!

Milí přátelé, vzhledem k mimořádné situaci v zemi překládáme termín koncertu Dana Bárty na nejbližší možný termín.
STŘEDA 9. 9. 2020 od 20 hodin BIO CENTRAL
Vaše vstupenky zůstávají v platnosti, uschovejte pečlivě do září. Ti z vás, kterým daný termín nevyhovuje, budou mít možnost vrátit svou vstupenku přes hkpoint.cz opět do prodeje ostatním zájemcům a to do konce měsíce dubna!
Věříme, že vyprodaný zářijový koncert se odehraje již bez problémů. Děkujeme za pochopení a těšíme se na Vás v lepších časech. 

OPATŘENÍ VLÁDY - KONCERT DANA BÁRTY - NOVÝ TERMÍN!

ZVÝHODNĚNÉ VSTUPNÉ PRO SPŘÍZNĚNÉ!

Dobré zprávy se šíří tak rychle, jak otevřené je Vaše srdce, mysl a dobrá vůle!! Uspěli jsme v žádosti o dotaci Ministerstva kultury, Státního fondu kultury i Královéhradeckého kraje! Podporují nás také spřízněné hradecké firmy a vy diváci. Moc děkujeme!
Spouštíme tedy zvýhodněný předprodej vstupenek na měsíc březen a duben za 350,- Kč.

VSTUPENKY: https://hkpoint.cz/cs/kalendar-akci/5990-na-jednom-brehu

ZVÝHODNĚNÉ VSTUPNÉ PRO SPŘÍZNĚNÉ!

Barka Fabiánová / SILENCE OF SOUND

Výstava koncertních fotografií české fotografky Barky Fabiánové.
V oboru fotografie je ryzí samouk, nestudovala ji v žádné škole a neabsolvovala ani žádný fotografický kurs. Přesto se propracovala mezi špičku české hudební fotografie. Její snímky můžete pravidelně vídat na stránkách magazínů Full Moon Zine, Jazzport a v řadě dalších domácích i zahraničních médií. „Dávám přednost menším klubům a festivalům, protože právě tam má člověk šanci být hudbě opravdu blízko,“ říká Barka Fabiánová. „Nejde mi o fotografování velkých hvězd, ale spíše o emoce, které v nás hudba vyvolává, ať už na straně hudebníků nebo publika. Snažím se o zachycení atmosféry i hudebního poselství a jsem ráda, když se mi to do jisté míry podaří.“
Výstavu v královéhradecké Kavárně a galerii Artičok organizuje festival Na jednom břehu, který letos slaví osmnáct let své existence. Dvě desítky černobílých portrétů osobností z oblasti jazzu a world music představí na páteční vernisáži přední hudební publicista Jiří Moravčík. Večerem provede balkánská kapela Sarraf s uhrančivým zpěvákem Predragem Dorinjičem z Bosny.
Srdečně zveme na vernisáž výstavy v pátek 24. dubna v 18 hodin, na víno, na chlebíček a na kus řeči s příjemnými lidmi.

Barka Fabiánová / SILENCE OF SOUND

SPUŠTĚN PŘEDPRODEJ VSTUPENEK

Milí přátelé! Chystáme dramaturgii pro genius loci festivalového dne, na SOBOTU 30. KVĚTNA 2020 v Letním kině Širák. Hradecké vody jsou nyní velmi bouřlivé, proto se obracíme na Vás, věrné fanoušky a příznivce, abyste nás jako tichý maják v bouři podpořili. 
Spouštíme festivalový předprodej bez zveřejněné dramaturgie. Zakoupením DÁRKOVÉ VSTUPENKY PRO DVA nám projevíte důvěru a podporu, nejen morální. Stanete se Komunitním partnerem festivalu a Vaše podpora bude zveřejněna na našem webu. Na místě festivalu navíc obdržíte malý dárek.
Těšíme se spolu s Vámi na skvělý ročník, jehož tématem bude WOMEN IN WORLD MUSIC / ŽENY VE WORLD MUSIC a patronkou festivalu autorka a zpěvačka Lenka Dusilová. 
Objednávka obří dárkové vstupenky na našem webu v sekci Vstupenky.
 

SPUŠTĚN PŘEDPRODEJ VSTUPENEK

Květnový festival Na jednom břehu bude - bez podpory nového vedení města HK

Milí festivaloví příznivci, ráda bych Vám sdělila vyjádření k rozhodnutí Magistrátu města ohledně žádosti ke zvážení podpory festivalu Na jednom břehu v jiném rozsahu na základě finančních škrtů v kulturní sféře. Napasovat sníženou podporu do dvoudenního festivalu, který zaujme a naplní Letní kino Širák v několika koncertech evropské úrovně, na čemž si trvá vedení města a kulturní komise, není pro příští rok možné. Pracuji pro festival bez nároku na honorář produkční, dramaturgický i propagační již 17 let, a tak asi tuším, v čem spočívá samotná finanční úspora na festival. Organizační varianty pro původně plánovou realizaci po finančních škrtech tedy jsou: 1. odejít z alternativní scény do dramaturgicky většího mainstreamu, přitáhnout na české kapely a splynout s komerčními festivaly v České republice a současně i více riskovat finanční ztrátu z vlastní kapsy v případě špatného počasí / letošní risk činil zhruba 200 tisíc/ nebo 2. levnější žánrovou dramaturgií vrátit se do regionální úrovně dvoudenního večírku pro tři stovky platících fanoušků v nenaplněném areálu Letního kina, jak jsme zažívali prvních deset let nebo snad pozvat na deset školních souborů, aby byla naplněná podstata žádosti.
Vzhledem k neměnnému stanovisku nového vedení MMHK, kde není možná ani dohoda ani vůle podpořit festivalovou dramaturgii jinou finanční možností, není žádná z těchto dvou variant možná. Volím tedy novou cestu festivalové organizace bez podpory města, a to v rozsahu, který bude možné v daném roce ekonomicky uskutečnit za podpory jiných subjektů. Nikde v historii nebylo psáno, kolik kapel a koncertů musí festival "odehrát". Je totiž úplně absurdní hodnotit festival podle počtu účinkujících, snad pouze podle diváků, což větší množství koncertů i v krytých klubových prostorách navíc skýtá.
Vedení města toto rozhodnutí možná uvítá jako svoje vítězství, ale to už není v mé kompetenci hodnotit. Osobně mi tato varianta skýtá svobodnou cestu radosti z tvorby s vlastní zodpovědností, což je pro mě víc, než si kdokoliv dokáže představit. Festival neutrpí v pověsti a jeho jméno nezmizí z mapy malých, ale výjimečných evropských festivalů. Poprvé již ne pod hlavičkou Statutárního města Hradec Králové.
Festival Na jednom břehu bude v příštím roce v rozsahu, na který dostačí finančně, a jen pro diváky, kteří o tento způsob trávení času stojí. A to jak v klubových koncertech, tak v LETNÍM KINĚ ŠIRÁK. Termín našeho "happeningu" plánujeme koncertními akcemi v březnu, v dubnu i v poslední sobotu v měsíci květnu. Už teď se těšíme na výjimečnou událost, Vaši přízeň a milé setkání!
S úctou - Martina Součková / ředitelka festivalu

Květnový festival Na jednom břehu bude - bez podpory nového vedení města HK

Dan Bárta & Illustratosphere / Zvířený prach tour

DAN BÁRTA & ILLUSTRATOSPHERE / ZVÍŘENÝ PRACH TOUR
PÁTEK 27. BŘEZNA 2020 od 20 h -  BIO CENTRAL HRADEC KRÁLOVÉ
Dan Bárta, jedenáctinásobný držitel Ceny Anděl v kategoriích Zpěvák roku a Zpěvák čtvrtstoletí, se zapsal v devadesátých letech do širokého povědomí s kapelou Alice a účinkováním v muzikálu Jesus Christ Superstar. Stal se také neodmyslitelnou součástí kapely J.A.R. V roce 2000 překvapil fanoušky s vlastní skupinou Illustratosphere, se kterou aktuálně představí páté řadové album Kráska a zvířený prach. Nezaměnitelný hlas s vynikající technikou zpěvu, prvotřídní hudebníci a písně vzlétající nad tuzemský standard populární hudby. 

Dan Bárta & Illustratosphere okouzluje posluchače napříč generacemi i hudebními žánry již dvacet let! Do Hradce Králové přijíždí s novým albem do komorního prostředí kina Central a to v tradičním obsazení:

Dan Bárta - zpěv
Filip Jelínek - klávesy
Robert Balzar - kontrabas, baskytara
Martin Valihora - bicí

Miroslav Chyška - kytary

Cena vstupenky 490,- Kč, vše na místenky v kině Central, předprodej zde: https://hkpoint.cz/cs/kalendar-akci/5648-dan-barta-illustratosphere

Dan Bárta & Illustratosphere / Zvířený prach tour

FESTIVAL NA JEDNOM BŘEHU 2019 / AFTEMOVIE

Tak takové to letos skutečně bylo! Prosluněné, nabité, pestré! Festival ve třech minutách natočil a sestříhal Honza Husák z Alesco.cz, funky propůjčili J.A.R. a za skvělou atmosféru velké díky všem kapelám a Vám divákům! 
Těšíme se na Vás příští rok na stejném místě 30 - 31. května 2020

Report / Martin Fletcher

Festival se uskutečnil ve dnech 24. – 25. května, jak jinak než tradičně v Letním kině Širák. Za vším stála ředitelka a dramaturgyně se svým týmem Martina Součková, která festival v pátek podvečer zahájila. 
Návštěvníkům řekla: „Každoročně na Vás kujeme pikle měsíce dopředu. Kapely jsou pro všechny milovníky hudby, tuhle funkový fanoušek rozvlní boky na domorodé rytmy, tuhle si undergroundový intelektuál pěkně tucne na drum and bass. Letošní ročník je věnován také novým návštěvníkům, kteří se nechali přilákat na výtečnou Báru Polákovou a legendu návykového funky J.A.R. a samozřejmě další skvělé kapely. Vypadá to, že ani sedmnáctý ročník nebude posledním vrcholem na naší cestě a že máme osmnáctiny na krku!“ 
Martin Fletcher píše mnohem více v odkazu zde!
Děkujeme!

Report / Martin Fletcher

NEJÚSPĚŠNĚJŠÍ ROČNÍK FESTIVALU JE ZA NÁMI - DĚKUJEME!

Letošní 17. ročník festivalu měl nejvyšší návštěvnost a to celkem dva tisíce diváků a účastníků za oba dny. A to hlavně díky počasí, které se zázrakem na dva dny umoudřilo a sv. Petr prozářil počasí nad Hradcem do letních teplot.
Díky všem účinkujícím za milou návštěvu, stánkařům za bohatou nabídku, Agentuře Butterfly za výtečnou spolupráci, reklamním a mediálním partnerům za stálou přízeň, Městu Hradec Králové, Královéhradeckému kraji a Ministerstvu kultury za podporu a především Vám divákům za skvělou atmosféru a pozornost. Naviděnou při 18. ročníku na stejném místě v termínu: 29. - 30. 5. 2020. 
ZA CELÝ FESTIVALOVÝ TÝM VELKÉ DÍKY!! ??
Fotky zde!

NEJÚSPĚŠNĚJŠÍ ROČNÍK FESTIVALU JE ZA NÁMI - DĚKUJEME!

UVÍTACÍ INFORMACE

Zlatá brána otevře se v pátek v 18 hodin. VSTUPENKY NA MÍSTĚ 490,- Kč
V sobotu otevíráme v 15 hodin. VSTUPENKY NA MÍSTĚ 490,- Kč
VSTUPENKY NA MÍSTĚ PO OBA DNY STOPROCENTNĚ BUDOU!
U vchodu možno platit pouze hotově. Prokazujte se tištěnou vstupenkou nebo mobilním kodem smsticket. Akreditace vedle prodeje.
Návštěvníci s dvoudenním voucherem dostanou rovnou dvě pásky, na pátek i sobotu.
Bonusy pro vás:
Tištěný program s časovým harmonogramem a plakátem zdarma. 
Wifi Free v areálu Letního kina.
Děti do 14 let v doprovodu rodičů zdarma.
Vozíčkáři zdarma.  

 

UVÍTACÍ INFORMACE

POZVÁNKA NA FESTIVAL - v pořadu Novinky v hudbě na ČRO HK

Martina Součková, pořadatelka tradičního jarního hudebního festivalu Na jednom břehu v Hradci Králové, hostem pořadu Novinky v hudbě. A uslyšíte, co vše vás na břehu Orlice čeká o víkendu 24. a 25. května. Rozhodně to stojí za poslech! 

POZVÁNKA NA FESTIVAL - v pořadu Novinky v hudbě na ČRO HK

VIDEOPOZVÁNKA 2019

FESTIVAL NA JEDNOM BŘEHU 2019 
Letní kino Širák Hradec Králové / 24. - 25. května 2019
Line up: Barbora Poláková & band, J.A.R., The Paz Band (Izrael), ZRNÍ, Light in Babylon (Iran,Francie, Turecko), Beans & Bullets (Slovensko), Květy, Omnion, Slow Motion .. 
Video by alesco.cz
Speciální poděkování Danovi, Báře, Tomášovi za ochotu, čas a energii a Honzovi Husákovi za kameru a střih. 

 

VSTUPENKY NA FESTIVAL V PRODEJI

NA JEDNOM BŘEHU / 17th WORLD MUSIC FESTIVAL
LETNÍ KINO ŠIRÁK HRADEC KRÁLOVÉ
pátek - sobota / 24 - 25. 5. 2019
V prodeji jsou jednodenní i dvoudenní vstupenky za zvýhodněnou cenu!


ONLINE Předprodej: www.hkpoint.cz, www.smsticket.cz

Už máte svou vstupenku i vy?

 

VSTUPENKY NA FESTIVAL V PRODEJI

Dobrej den - plakát ven!

Ilustrace: Hülya Özdemir /Turecko/
Grafika: Anna Štysová /Česká republika/
 

Dobrej den - plakát ven!

Kompletní dramaturgie - tisková zpráva

24. – 25. 5. 2019 Letní kino Širák / Orlické nábřeží HRADEC KRÁLOVÉ
Sedmnáctý ročník kultovního festivalu přiváží do Hradce Králové špičky české žánrové hudby, kterými letos budou třicetiletá legenda návykového funky kapela J.A.R., Barbora Poláková & band a kapela ZRNÍ. V dramaturgii se ale opět objeví i hvězdy světové world music, tentokrát z Iránu a Izraele. Tématem festivalu je jedna ze skladeb skupiny J.A.R. „Dokáže basová kytara Fender usmířit národy?“ NA JEDNOM BŘEHU není jen festival, ale způsob vnímání života, který reflektuje situaci ve společnosti. Proto vybírá dramaturgii nejen dle oblíbenosti, ale na základě osobnosti a morálního kreditu samotných umělců.
 

Kompletní dramaturgie - tisková zpráva

Bufo Alvarius - autorská projekce s diskuzí

Společnost Na jednom břehu ve spolupráci s Asaya a Galerií Artičok srdečně zve na Projekci dokumentárního zážitkového filmu "Bufo Alvarius – The Underground Secret". Diskuze po projekci se zúčastní režisér filmu Filip Záruba spolu s odborným poradcem filmu Ondřejem Bahníkem a zžábovaný spisovatel a mind-up komik Jiří Charvát. Jeho Existenciální Stand up show začíná v 19 hodin. Večerem provází Martina Součková.
místo: GALERIE ARTIČOK, tř. Karla IV. 13, Hradec Králové
datum: ČTVRTEK 28. BŘEZNA 2019
začátek: 19:00 / VSTUP OD 18 LET / VSTUPNÉ: 200 KČ
předprodej: www.hkpoint.cz


 

Bufo Alvarius - autorská projekce s diskuzí

Martina Součková v rozhovoru pro FROTMAN.CZ

Na kafi s o generaci mladším redaktorem Janem Hamerským vedeme řeči o tom, jak vznikl festival, o předsudcích, o komerci, o nesmyslech a o tom, co ještě má smysl. Člověk by řekl, že už to dneska nikoho nezajímá a hle Frontman.cz má vážně vkus! :D

Martina Součková v rozhovoru pro FROTMAN.CZ

PŘEDPRODEJ VSTUPENEK NA SMSTICKET.CZ

SPOUŠTÍME PŘEDPRODEJ NA JEDNOTLIVÉ FESTIVALOVÉ DNY NA SMSTICKET
Pátek 24. 5
. Bára Poláková & Zrní - cena 390, - / od 1. 4. cena 450,-
Sobota 25. 5. koncert J.A.R. & finále World music & Food & Art festivalu - cena 390,- / od 1. 4. cena 450,- 
Dvoudenní dárková vstupenka k objednání na našem webu /sekce vstupenky/ nebo osobně v HK - cena 700,- Kč
Odkaz na předprodej přidáme 10. 1. 2019

PŘEDPRODEJ VSTUPENEK NA SMSTICKET.CZ

Čeští headlineři festivalu 2019 jsou potvrzení!

Festival Na jednom břehu 2019 se vrací do Letního kina a bude dvoudenní.
TERMÍN: 24. - 25. 5. 2019
Již dnes Vám tedy můžeme nabídnout dvoudenní zážitek v Letním kině rozšířený o sobotní Food & Art Festival, objevnou world music z Iránu, Izraele, Polska, Španělska a z Čech a závěrečný koncert třicetiletých J.A.R. s tematickou písní "Dokáže basová kytara Fender usmířit národy?"! Dvoudenní vstupenku je možno zakoupit za 700,- Kč do konce února. Info v sekci Vstupenky!

Čeští headlineři festivalu 2019 jsou potvrzení!

VÝSTAVA HYNEK ČERMÁK #MENEITHER

HYNEK ČERMÁK FOTOGRAFIE / JAN TOMEK LAMPY / NATÁLIE ŘEHOŘOVÁ KONCERT
GALERIE ARTIČOK -  PÁTEK 16. 11. 2018 v 18.00 h
Velké díky Hynku Čermákovi, Janu Tomkovi a Natálce Řehořové za profesionální přístup k vcelku amatérské akci.  Díky Ivě Doležalové a Renatě Rybářové za přípravu, skvělé zázemí a nafukovací prostor Artičoku. Díky Michalu Kobrlemu za krásný fotoreport, děkujeme za obří zájem a skvělou atmosféru. 

VÝSTAVA HYNEK ČERMÁK #MENEITHER

KAREL PLÍHAL - RECITÁL / VYPRODÁNO!

Velice děkujeme za Váš obrovský zájem, gratulujeme všem, kteří si stihli včas zakoupit vstupenku a těšíme se v předvánočním usebrání nashledanou!

KAREL PLÍHAL - RECITÁL / VYPRODÁNO!

TiNG (USA,MEX,CZ)

Nejúspěšnější dramaturgické překvapení festivalu Na jednom břehu v roce 2016. TiNG předloni málem zbourali druhou stage a jejich hudební hodnota se stále zvedá! I koncert na Náplavce byl skvělý, fotoreport Petra Bezděka ve fotogalerii!

TiNG (USA,MEX,CZ)

NA JEDNOM BŘEHU 2018 / Festival ve třech minutách

Pozdrav z květnového festivalu, kdy Hradcem voněly lípy, bylo třicet stupňů ve stínu a město kvetlo rytmy world music.
Děkujeme za božskou atmosféru a naději do dalších let!
16th festival Na jednom břehu / 25. -26. 5. 2018 / Hradec Králové Czech republic
Video: Alesco * Music: Jeremy Nattagh & Adele Blanchin France

DĚKUJEME ZA SKVĚLOU ATMOSFÉRU!

Děkujeme za krásný festivalový ročník, kterému nahrála jak změna prostředí, tak dramaturgie a v neposlední řadě skvělé počasí. Těšte se na video report z obou festivalových dní, buskingových míst a festivalových prostředí. Hudební plavba Na jednom břehu skončila úspěchem, z Vašich ohlasů a dojmů účinkujících tryská nadšení, což nás těší a je pro nás velkou odměnou za pernou přípravu.

DĚKUJEME ZA SKVĚLOU ATMOSFÉRU!

ONLINE PŘEDPRODEJ NEKONČÍ

Vstupenky online v sekci Vstupenky a offline pro hradecké stále ještě jsou:
Zde - Vinotéka IN VINO, V Kopečku 163, Hk /10 - 18 hodin/ tel. 495 512 726
Zde - Náplavka café & music bar, nám.5. května 835, Hk /9 - 22 hodin/ tel. 608 979 556
Pátek 300 / Iva Bittová a Vladimír Václavek, Please The Trees
Sobota 300 / Thom Artway & band, Katarína Máliková & Ansambel, Adele B. & Jeremy N. Francie, Geoff Berner Kanada
Open program navíc!

ONLINE PŘEDPRODEJ NEKONČÍ

ČERSTVÁ POZVÁNKA THOMA ARTWAYE NA FESTIVAL

Vstupenky na koncert bude možno zakoupit v předprodeji i na místě!
Klub Náplavka / sobota 26. 5. 2018 od 21 hodin / 300 Kč

FESTIVALOVÁ STAGE NA VODĚ

Probudit ryby, nadělat vlny, propojit břehy, vyladit City :)
To je smysl hudební projíždky po Labi parníkem Eliška. Labutě, architektura a romantika.
Sraz Na jednom břehu, výjezd z přístaviště před Náplavkou, cena běžné jízdné, jízda 35 minut.
Program sobota 26/5
15.30 Porcapizza Itálie
17.30 Jeremy Nattagh Francie
19.30 Geoff Berner Kanada

ČASOVÝ HARMONOGRAM

V sekci Festival 2018 již najdete přesný časový rozpis. Těšíme se na Vás, v klubu, venku, na ulici i na řece Labe. 
 

ČASOVÝ HARMONOGRAM

BUSKING IN THE TOWN

Busking neboli pouliční umění vychází z čirého charisma umělce a jeho schopnosti zaujmout i v poměrně krátkém čase. A právě letošní dramaturgický výběr je tomuto kritériu podřízen. Všichni umělci v hlavním festivalovém programu mají zkušenosti s pouličními vystoupeními, ačkoliv někteří dnes již vyprodávají velké sály a k jejich talentu a odvaze přibyla ještě zkušenost.
 

MĚNÍME MÍSTO KONÁNÍ – POPOJEDEM OD ORLICE K LABI

V průběhu příprav festivalu vznikly nové okolnosti, které nahrály přesunu festivalu z tradičního místa Letní kino Širák. 
Ve spolupráci s klubem Náplavka a Chilli festivalem připravujeme slavnost na Smetanově nábřeží v centru Hradce Králové, hlavní koncerty v klubu Náplavka budou předprodejní, venkovní koncerty si užijete u řeky a oživíme hudbou i parníček Eliška. 

MĚNÍME MÍSTO KONÁNÍ – POPOJEDEM OD ORLICE K LABI

FESTIVAL NA JEDNOM BŘEHU BUDE DVOUDENNÍ

Po šestnácti letech bychom rádi vešli do veřejného prostoru a oživili centrum města Hradce Králové. Charakter se nemění, stále si zakládáme na kvalitní dramaturgii v pestré žánrové nabídce. Termín: 25. - 26. května 2018

 FESTIVAL NA JEDNOM BŘEHU BUDE DVOUDENNÍ

PETRA A MAOK / TANEC UPROSTŘED JÓGY

Prožitková lekce jógy s živou hudbou.
PÁTEK 2. BŘEZNA 2018 / 17 - 19 hodin
Galerie ARTIČOK Hradec Králové
Rezervace míst: mail@najednombrehu.cz nebo na tel: 776 705 628
Vstupné 490, - na osobu / kapacita omezena.
 

PETRA A MAOK / TANEC UPROSTŘED JÓGY

Dan Bárta & Illustratosphere v Hradci Králové

MEZI VRCHOLY TOUR 2018
Rozhodli jsme se začít pořádat velké koncerty v malých sálech. Jde o projekt sloužící především hradeckému publiku. Vede nás k tomu touha být osobně a velice blízce přítomen zážitku nevyčíslitelné hodnoty. Těšíme se na Vaše reakce a zájem!

Dan Bárta & Illustratosphere v Hradci Králové

FESTIVAL 2018

ŠESTNÁCTÝ ROČNÍK FESTIVALU BUDE DVOUDENNÍ ..

FESTIVAL 2018

NA JEDNOM BŘEHU / FESTIVAL VE TŘECH MINUTÁCH

Video by Alesco.cz / Music by Trad.Attack! Estonia
 

NA JEDNOM BŘEHU SE SLAVILO 15 LET

„Jediným důvodem, proč jsme šťastní, je to, že jsme se rozhodli být šťastní.“

NA JEDNOM BŘEHU SE SLAVILO 15 LET
Facebook Na jednom břehu
2024 © Na jednom břehu
Na jednom břehu